Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 20 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια εύγεστη καλοκαιρινή πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Τα στρογγυλά πράσινα φασολάκια αποτελούν μια ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή με ποικίλα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία. Οι θερμίδες τους είναι ελάχιστες, με τα 100 γραμμάρια να αποδίδουν μόλις 31 θερμίδες και σε αυτή την ποσότητα μας χαρίζουν 2,7 γραμμάρια φυτικές ίνες, το 15% σε βιταμίνη C και το 14% σε βιταμίνη Κ. Ακόμα, περιέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και είναι πλούσια και σε φλαβονοειδή. Το κοτόπουλο θεωρείται ο βασιλιάς της άπαχης πρωτεΐνης με μόλις μια μερίδα στήθους να αποδίδει 31 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επιπρόσθετα, οι λιαστές ντομάτες μας εφοδιάζουν με άφθονο αντικαρκινικό λυκοπένιο. Ο συνδυασμός της παραπάνω συνταγής με τη σαλάτα ενισχύει την διατροφική αξία του πιάτου, καθώς οι επιλεγμένες ποικιλίες μαρουλιού αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C, καλίου, μαγγανίου και χρωμίου. Τα παραπάνω μικροθρεπτικά συστατικά το καθιστούν ζωτικής σημασίας λαχανικό στον μεταβολισμό της χοληστερόλης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και κατά συνέπεια στη μείωση κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Υλικά
  • 800 γρ. φασολάκια στρογγυλά, Μπάρμπα Στάθης
  • 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο από στήθος κομμένο σε μακριές λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 200 ml λευκό γλυκό κρασί
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία σαλάτα Δροσάτη, Μπάρμπα Στάθης
  • 4 βερύκοκα, πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα φασολάκια Μπάρμπα Στάθης και το καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης και τα βράζω για 5 λεπτά. Τα στραγγίζω και τα κρατάω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το μισό βούτυρο να ζεσταθεί. Πανάρω τις λωρίδες κοτόπουλου με το αλεύρι και τις τινάζω καλά, ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι. Τις απλώνω σιγά σιγά στο τηγάνι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω και τις αφήνω σε ένα πιάτο στην άκρη.
  • Βήμα 3 Ρίχνω στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα μπλανσαρισμένα φασολάκια και ανακινώ το τηγάνι για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσει για 1 λεπτό να εξατμιστούν οι αλκοόλες, πασπαλίζω με την πάπρικα και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
  • Βήμα 4 Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και τον μάραθο, ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμη.
  • Βήμα 5 Για τη σαλάτα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Προσθέτω το ελαιόλαδο, εναλλάξ με το ξύδι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω την Δροσάτη σαλάτα Μπάρμπα Στάθης από διαλεχτά και τριπλοπλυμμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο πιάτο και σκορπίζω τα βερίκοκα. Περιχύνω την βινεγκρέτ και σερβίρω με τα φασολάκια.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!