Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Φέτα με σπόρια και ξερά φρούτα σε φύλλο κρούστας στο φούρνο

Φέτα με σπόρια και ξερά φρούτα σε φύλλο κρούστας στο φούρνο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 30΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αθήνα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 κομμάτια φέτα πάχους 1 εκ. και διαστάσεων 7Χ10 εκ.
  • 4 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας από το salad mix (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, κουκουνάρι, σταφίδα, κράνα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 αυγά χτυπημένα ελαφρά με ένα πιρούνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Λαδώνω ένα φύλλο κρούστας με ένα πινελάκι.
Βυθίζω το πρώτο κομμάτι φέτας στα χτυπημένα αυγά το τοποθετώ επάνω στο φύλλο από την στενή του πλευρά και το πασπαλίζω με 1 κουταλιά της σούπας μίγμα σπόρων. Πιπερώνω, αναδιπλώνω τα πλαϊνά του φύλλου επάνω στη φέτα και μετά τυλίγω το κομμάτι σχηματίζοντας ένα φάκελο. Βρέχω τις άκρες του φύλλου για να ασφαλίσω το κλείσιμο.
Τοποθετώ το φακελάκι στη λαμαρίνα και επαναλαμβάνω τι διαδικασία για άλλες τρεις φορές με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας. Αλείφω το πάνω μέρος των φακέλων με αυγό και πασπαλίζω τις δύο κουταλίες salad mix που μου έχουν απομείνει.
Ψήνω στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και σερβίρω το κάθε φακελάκι φέτας ραντίζοντάς το με λίγο πετιμέζι.

Related Posts

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Τέλεια πίτα που μπορείτε να την προετοιμάσετε παράλληλα με την γιορτινή γαλοπούλα. Φτιάξτε διπλή ποσότητα γέμισης και χρησιμοποιήστε την και στις δύο συνταγές.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα…



Subscribe