Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Φάβα με καραμελωμένα ντοματίνια

Φάβα με καραμελωμένα ντοματίνια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σίφνο!
Υλικά Εκτέλεση
 Για τη φάβα

  • 2 φλιτζ. τσαγιού φάβα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τα
ντοματίνια

  • 20 ντοματίνια
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι βαλσάμικο με μέλι
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη φάβα: Βάζω τη φάβα και τα καρότα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω 1 λίτρο νερό, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και ελάχιστο μπαχάρι σε σκόνη. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα υλικά να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω καλά τη φωτιά και σιγοβράζω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα (ή ανακινω έντονα την κατσαρόλα), μέχρι η φάβα να διαλυθεί και να χυλώσει.
Προσέχω ιδιαίτερα, καθώς η φάβα κοχλάζει και μπορεί να με κάψει. Τη μαγειρεύω πάντοτε σε χαμηλή φωτιά. Περίπου 5 λεπτά πριν την αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ τη φάβα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

Για τα ντοματίνια: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και μόλις καραμελώσει σβήνω με το βαλσαμικό με μέλι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

Μοιράζω τη φάβα σε πιάτα και στο κέντρο κάθε μερίδας βάζω από λίγα καραμελωμένα ντοματίνια. Πασπαλίζω με τη ξερή ρίγανη και σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe