Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

: 2 φρατζόλες
: 30 min
: 1 hr

Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.

Υλικά
  • 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κοφτές κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού χοντροτριμμένο Regato, Arla
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας (ή χοιρινό)
  • 300 ml γάλα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Ντύνω με λαδόκολλα το εσωτερικό από 2 μέτριες μακρόστενες φόρμες για κέικ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο και τρίβω με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ), μέχρι το αλεύρι να μοιάζω με ψίχουλα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το regato, το ζαμπόν, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύω καλά για 3 – 4 λεπτά (ή ζυμώνω με το μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα αρκετά σφικτό μείγμα (μοιάζει περισσότερο με πηκτό μείγμα για κέικ παρά με ζύμη ψωμιού).
  • Βήμα 4 Το μοιράζω στις δύο φόρμες και ισιώνω τις επιφάνειές τους με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις φόρμες στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα τυρόψωμα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να χρυσίσει η επιφάνειά τους.
  • Βήμα 5 Τα βγάζω από τις φόρμες και τα αφήνω να κρυώσουν καλά σε μια σχάρα. Τα κόβω σε χονδρές φέτες και τα σερβίρω.

Related Posts

KOUZINA 2019 – ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ…

KOUZINA 2019 – ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ…

Ύμνος στη μανιταροπαραγωγή και την αρνιώτικη μουντοβίνα η αρχαιοελληνική εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2019! Ως πραγματικά πράσινη και οικολογική εβδομάδα μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρώτη γαστρονομική ενότητα του KOUZINA 2019, η οποία είχε τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα» και τιμώμενο τοπικό προϊόν την αρνιώτικη μουντοβίνα, […]

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής που ακολουθούμε αλλά και οι «εύκολες» λύσεις που μας έρχονται στο πιάτο (προψημένα φαγητά), στην τηλεόραση (διαφημίσεις), στην πόρτα μας (delivery) μας έχουν κάνει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. Ίσως να έχουμε βαρεθεί και το καθημερινό μαγείρεμα και πολλές φορές να καταφεύγουμε […]