Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

[email protected] με την Ντίνα 17/2/2018

Υλικά
  • Για το κανταΐφι
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και με τα χέρια μας ανοίγουμε τις ίνες του. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
  • Βήμα 3 Μεταφέρουμε το ψιλοκομμένο κανταΐφι σε ένα wok και το στεγνώνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν όλες οι ίνες από το λιωμένο βούτυρο και να ροδίσει.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ βάζουμε την μοτσαρέλα, το ρεγκάτο, το μπλε τυρί Δανίας, τα αποξηραμένα σύκα και το πιπέρι.
  • Βήμα 5 Απλώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ., την μισή ποσότητα από το καβουρδισμένο κανταΐφι και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών. Τέλος, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  • Βήμα 6 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την τυρόπιτα.
  • Βήμα 7 Ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.