ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ
[email protected] με την Ντίνα 17/2/2018
Υλικά
- Για το κανταΐφι
- 500 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
- 150 γρ. βούτυρο Lurpak
- Για τη γέμιση
- 200 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
- 200 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
- 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για την κρέμα
- 4 αβγά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ Γιώτης
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 2 Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και με τα χέρια μας ανοίγουμε τις ίνες του. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
- Βήμα 3 Μεταφέρουμε το ψιλοκομμένο κανταΐφι σε ένα wok και το στεγνώνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν όλες οι ίνες από το λιωμένο βούτυρο και να ροδίσει.
- Βήμα 4 Σε ένα μπολ βάζουμε την μοτσαρέλα, το ρεγκάτο, το μπλε τυρί Δανίας, τα αποξηραμένα σύκα και το πιπέρι.
- Βήμα 5 Απλώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ., την μισή ποσότητα από το καβουρδισμένο κανταΐφι και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών. Τέλος, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Βήμα 6 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την τυρόπιτα.
- Βήμα 7 Ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.