Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

: 6
: 20 min
: 45 min

Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα άλευρα όσο και στα υλικά του κουρκουτιού. Αναρίθμητοι συνδυασμοί τυριών και μυρωδικών, προσθήκη λαχανικών της εποχής αλλά και άλλων υλικών και αρτυμάτων μάς δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξουμε κυριολεκτικά, ότι πίτα θέλουμε!

Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. Arla Protein Cottage Cheese
  • 200 γρ. Mozzarella Arla, τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (χονδρό σιμιγδάλι καλαμποκιού –το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα άλευρα)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 750 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος (ή 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου)
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ. τυρί Regato Arla, τριμμένο (για την επιφάνεια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα αυγά με τη φέτα και το κατίκι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν αρχίσει να καίει ρίχνω πασπαλιστά και σε δόσεις το μείγμα πολέντας, ανακατεύοντας έντονα και ασταμάτητα με το σύρμα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας, για μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα τυριά. Ανακατεύω και προσθέτω το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα μέτριο ταψί και στρώνω εκεί το μείγμα που ετοίμασα. Πασπαλίζω με το ρεγκάτο και περιχύνω με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνω την πίτα για 40 – 45 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής.

Related Posts

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Όταν η θαυμάσια γεύση του αρνίσιου κοτσιού συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των αρωματικών και του σκόρδου, αλλά και με τα διατροφικά συστατικά του βουτύρου, τότε προκύπτει μία υπέροχη συνταγή!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ

Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε 1 – 2 φύλλα από το δεύτερο πακέτο και θα φυλάξουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για άλλη πίτα.



Subscribe