Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΥΡΟΜΥΛΟΙ

ΤΥΡΟΜΥΛΟΙ

ΤΥΡΟΜΥΛΟΙ

: 8
: 1 hr
: 20 min

Μια «παιχνιδιάρικη» γλυκιά συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο τους ή για απογευματινό κολατσιό και μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή τους.

Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Για τη γέμιση τυριού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο ή μαλακή μυζήθρα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σε σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το ανθότυρο, το μέλι και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  • Βήμα 2 Για το ζυμάρι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και λαδώνω καλά μια λαμαρίνα.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω τα δύο άλευρα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάω το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Ρίχνω το μίγμα του γιαουρτιού στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνω καλά μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη ελαστική. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ισομεγέθη κομμάτια.
  • Βήμα 4 Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ανοίγω με τον πλάστη σε τετράγωνο φύλλο 20 x 20 εκ. Ισιώνω τις άκρες με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι και πετάω τα ξακρίσματα. Κόβω το φύλλο σε 4 τετράγωνα.
  • Βήμα 5 Παίρνω ένα ένα τα τετράγωνα και τα χαράζω διαγωνίως χωρίς όμως να χαράξω το κέντρο τους. Βάζω στο κέντρο από μία κουταλιά γέμιση. Σηκώνω προσεκτικά και διπλώνω πάνω από τη γέμιση τις μύτες του τετραγώνου, μία προς μία. Πιέζω τις μύτες να κολλήσουν καλά. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
  • Βήμα 6 Μεταφέρω με μια σπάτουλα τους τυρόμυλους στη λαδωμένη λαμαρίνα και ψήνω για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Βήμα 7 Μόλις τα βγάλω από το φούρνο τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Related Posts

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Τα αλιεύματα με πρωταγωνιστές τα μαλάκια και τα οστρακόδερμα αποτελούν τον επίτιμο καλεσμένο του σαρακοστιανού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και τη βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα η φρεσκοκατεψυγμένη έκδοση των αλιευμάτων αποτελεί και την […]

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

Ακόμη κι αν δεν το συνηθίζετε, σίγουρα θα έτυχε κάποια στιγμή να πάτε μόνοι σας έξω για καφέ ή φαγητό. Θυμάστε μήπως το βλέμμα αυτού που σας σέρβιρε; Ανήκετε στην κατηγορία ψηλή ξανθιά με εντυπωσιακό ντύσιμο ή ψηλός αξύριστος μελαχρινός με γυμνασμένους κοιλιακούς; Τότε εντάξει, […]



Subscribe