Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τυροπίτσα με ντοματίνια και φιστίκια Αιγίνης

Τυροπίτσα με ντοματίνια και φιστίκια Αιγίνης
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30´ 40´ 2 πίτσες 1 ώρα [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα.
Υλικά Εκτέλεση
Για τη ζύμη

  • 1 μαγιά ξερή (1 φακελάκι 8 γρ.)
  • 250 ml νερό χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 600 – 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. μανούρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κασέρι σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • λίγο ελαιόλαδο
Βάζω το νερό μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι και προσθέτω το κέτσαπ και τον πελτέ. Ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ βάζω την μαγιά και προσθέτω το ντοματόζουμο. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί και προσθέτω το ελαιόλαδο.
Αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι λίγο λίγο και να «δουλεύω» με τα χέρια μέχρι να φτιάξω ένα ζυμάρι μαλακό και ελαστικό. Το βάζω σε ένα αλευρωμένο σκεύος και το σκεπάζω μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Σε δύο ταψάκια ή σε ένα μεγάλο στρώνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω τη ζύμη.

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω καλά τα αυγά, προσθέτω το μανούρι, τη φέτα και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνω και αδειάζω τη γέμιση επάνω στη ζύμη. Απλώνω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μοιράζω τις φέτες μακεδονικού. Σκορπίζω τα φιστίκια και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνω την πίτσα για 40 λεπτά στους 180°C.