30´ | 40´ | 2 πίτσες | 1 ώρα | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
|
Βάζω το νερό μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι και προσθέτω το κέτσαπ και τον πελτέ. Ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύω την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ βάζω την μαγιά και προσθέτω το ντοματόζουμο. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί και προσθέτω το ελαιόλαδο. Αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι λίγο λίγο και να «δουλεύω» με τα χέρια μέχρι να φτιάξω ένα ζυμάρι μαλακό και ελαστικό. Το βάζω σε ένα αλευρωμένο σκεύος και το σκεπάζω μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου). Σε δύο ταψάκια ή σε ένα μεγάλο στρώνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω τη ζύμη. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω καλά τα αυγά, προσθέτω το μανούρι, τη φέτα και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνω και αδειάζω τη γέμιση επάνω στη ζύμη. Απλώνω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μοιράζω τις φέτες μακεδονικού. Σκορπίζω τα φιστίκια και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. |