Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΥΡΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΤΥΡΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΤΥΡΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 6-8
: 20 min
: 1 hr

Έχω αδυναμία στις πίτες! Όχι άδικα όμως. Εσείς μπορείτε να αντισταθείτε σε μια πανεύκολη αλλά πλούσια, νόστιμη και αφράτη τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση και πικάνικες νότες;

Υλικά
  • Για την πίτα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, για το ταψί
  • 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα (προτιμήστε νωπή και όχι κατεψυγμένη)
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • Για τη γέμιση
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα, ζεστό
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι Arla, τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, θρυμματισμένη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει ελαφρώς. Προσθέτω το σιμιγδάλι, πασπαλιστά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, και το καβουρδίζω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Χαμηλώνω καλά τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, έντονα και σταθερά, ώστε η κάθε δόση να απορροφάται από το σιμιγδάλι, πριν προσθέσω την επόμενη. Στο τέλος θα έχω φτιάξει μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα.
  • Βήμα 2 Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί κρέμα, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες, ελάχιστο αλάτι (με φειδώ γιατί τα τυριά είναι αλμυρά) και άφθονο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και στρώνω εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ως τη μέση τους. Αδειάζω τη γέμιση στο φύλλο και η σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνω στα τοιχώματα του ταψιού.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολάκι χτυπάω το αυγό με το γάλα και περιχύνω την επιφάνεια της πίτας. Απλώνω το μείγμα με ένα πινέλο και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  • Βήμα 5 Ψήνω την πίτα για 1 ώρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει και να γυαλίσει καλά η επιφάνειά της. Τη σερβίρω χλιαρή.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]



Subscribe