Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 4
: 10 min
: 15 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Yπέροχη και θρεπτική συνταγή από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Οι πέννες λαχανικών, εκτός από την μοναδική τους γεύση, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική για όσους δεν τρώνε λαχανικά. Από την άλλη, το σκληρό τυρί Δανίας αλλά και η μοτσαρέλα ενισχύουν το μυϊκό σύστημα τροφοδοτώντας το με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας! Ακόμα, περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως και ασβέστιο για γερά δόντια και οστά. Για όλα τα παραπάνω αποτελεί μία εξαιρετική δυναμωτική πρόταση για την τόνωση του μεταβολισμού, τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας και τη θωράκιση ολόκληρου του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υλικά
  • 250 γρ. πεννάκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, κομμένο σε κύβους
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια φρέσκα, ή κονσέρβα
  • 1.500 ml ζωμό κότας, καυτό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω τον πελτέ και το μπούκοβο και ανακατεύω. Ρίχνω τον ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση ρίχνω τις πένες.
  • Βήμα 2 Μαγειρεύω για 10-12 λεπτά μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά και προσθέτω το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, το σκληρό τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]