Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

: 40
: 25 min
           
: 2 hr

Βουτυράτη υφή πλούσιας σοκολάτας με έκπληξη, τα κομματάκια τριανταφυλλένιου λουκουμιού σε έναν συνδυασμό που ξαφνιάζει. Για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 50 γρ. λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, πολύ ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνω ένα μεταλλικό μπολ επάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Αποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν με τη σοκολάτα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω και τα κυβάκια λουκουμιών και ανακατεύω με την κουτάλα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, για να σφίξει.
  • Βήμα 3 Βάζω τη σκόνη κακάο σε ένα ρηχό πιάτο. Φοράω στα χέρια μου γάντια λάτεξ, για να μην κολλάνε στο μείγμα, και πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια. Τα κυλάω στο κακάο για να καλυφθούν και σερβίρω.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.



Subscribe