destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

: 30-35
: 30 min
           
: 4 hr

Τα τρουφάκια αυτά διατηρούνται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο, σε ένα δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο.

Υλικά
  • 450 γρ. καλής ποιότητας λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γρ. ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη στο μπλέντερ
  • 200 γρ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βήμα 2 Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καυτή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να φτιάξω ένα μείγμα παχύρρευστο και λείο.
  • Βήμα 3 Προσθέτω την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 2 – 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να μπορεί να πλάθεται, σαν μαλακή ζύμη.
  • Βήμα 4 Πλάθω με το μείγμα 30 – 35 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Βάζω την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψάκι, ρίχνω τα τρουφάκια και ανακινώ το ταψάκι ώστε να κυλήσουν τα τρουφάκια στην καρύδα και να καλυφθούν καλά.

Related Posts

ΣΤΕΦΑΝΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.



Subscribe