destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

: 30-35
: 30 min
           
: 4 hr

Τα τρουφάκια αυτά διατηρούνται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο, σε ένα δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο.

Υλικά
  • 450 γρ. καλής ποιότητας λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γρ. ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη στο μπλέντερ
  • 200 γρ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βήμα 2 Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καυτή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να φτιάξω ένα μείγμα παχύρρευστο και λείο.
  • Βήμα 3 Προσθέτω την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 2 – 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να μπορεί να πλάθεται, σαν μαλακή ζύμη.
  • Βήμα 4 Πλάθω με το μείγμα 30 – 35 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Βάζω την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψάκι, ρίχνω τα τρουφάκια και ανακινώ το ταψάκι ώστε να κυλήσουν τα τρουφάκια στην καρύδα και να καλυφθούν καλά.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!