Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

: 4-6
: 15 min
: 45 min

Το πόσο νερό θα ρίξουμε στη σούπα εξαρτάται από το πόσο ζουμερή τη θέλουμε. Οι περισσότεροι προτιμούν τον τραχανά πηχτό και μελάτο αλλά άλλοι αρέσκονται σε ζουμερή, υδαρή σούπα για να ρίξουν μέσα κομμάτια ψωμιού ή τριμμένο τυρί. Εδώ έχουμε υπολογίσει μια συνηθισμένη, μέτριου μεγέθους κατσαρόλα που βρίσκεται σε όλες τις κουζίνες και υπολογίζουμε το νερό μέχρι τη μέση της, για μια μετρίως πηχτή σούπα.

Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 400 ml χυμός ντομάτας (πασάτα)
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 γρ. τραχανάς, γλυκός
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή), σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 2 Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τότε ρίχνουμε τον τραχανά, μετριάζουμε τη φωτιά και τον ανακατεύουμε ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα για 3 – 4 λεπτά, για να μην κολλήσει. Νοστιμίζουμε με την πάπρικα και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του τραχανά), ανακατεύοντας τακτικά με την κουτάλα. Ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλουμε τη σούπα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό, αν δούμε ότι πήζει πολύ. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΟΖΑΚΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΟΖΑΚΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Από τα αγαπημένα μου αλμυρά κέικ αφού το καλαμποκάλευρο είναι πεντανόστιμο. Μπορείτε να κρατήσετε τη βάση και να «παίξετε» με διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα λαχανικά και τα αλλαντικά που αγαπάτε.