ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ
Νηστίσιμη και χορταστική τραχανόσουπα που θα σας αρέσει πολύ. Τα λαχανικά μη τα σοτάρετε υπερβολικά. Πρέπει να κρατήσουν την τραγανότητά τους και τις γεύσεις τους.
Υλικά
- Για την σούπα
- 250 γρ. τραχανάς ξινός Ζυμαρικά Ψαχνών
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό, ζεστό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, για το σερβίρισμα
- Για τα λαχανικά
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ
- 5 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 πράσο (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος), κομμένο σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Για την σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλο βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τον τραχανά ανακατεύω και προσθέτω τον ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
- Βήμα 2 Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λαχανικά όλα μαζί και σοτάρω για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαραθούν όλα τα λαχανικά και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνω προσθέτω το ξύδι και αποσύρω από τη φωτιά.
- Βήμα 3 Βάζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά και από 1 κλαδάκι ρίγανη σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζω με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρω.