Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15´ 25´-30´ 18-20 πιτάκια [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 24/11/2017
Υλικά Εκτέλεση
Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στιμμένη καλά
  • 150 γρ. κινόα, μουλιασμένη για μισή ώρα σε ζεστό νερό
  • 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορους
  • ¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα πιτάκια

  • 6 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο και κρυωμένο
  • 50 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 100 γρ. κολοκυθόσπορους
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την τριμμένη κολοκύθα, την κινόα στραγγισμένη καλά από το νερό, την μοτσαρέλα, τους κολοκυθόσπορους, τον δυόσμο, το κάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί της λαμαρίνα του φούρνου.
Απλώνω ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε στενές λωρίδες. Αλείφω με το μείγμα των αυγών και βάζω μια κουταλιά γέμιση στην άκρη της κάθε λωρίδας. Διπλώνω σε τρίγωνα.
Αλείφω τα τριγωνάκια με το υπόλοιπο μείγμα αλείμματος, πασπαλίζω με τους κολοκυθόσπορους και τα ψήνω για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe