Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

: 25-30 πιτάκια
: 25 min
: 45 min

Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα.

Υλικά
  • 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30 φυλλαράκια)
  • 150 γρ. ελαιόλαδο (για τη συνταγή και για το άλειμμα)
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για τη γέμιση
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • μαυροσούσαμο, για το πασπάλισμα
  • σιναπόσπορο, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη και κόβω σε κομμάτια.
  • Βήμα 2 Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω 3 κουταλιές της σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω τα λουκάνικα και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον πελτέ, την πάπρικα, τις λιαστές ντομάτες, και ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό. Αφήνω τη γέμιση να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να στεγνώσει. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Βάζω τη γέμιση στο μούλτι και την πολτοποιώ να γίνει σαν κιμάς. Αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, τον μαϊντανό, το τυρί και τα φυστίκια. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Βήμα 5 Απλώνω ένα φυλλαράκι ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και το λαδώνω με ένα πινέλο. Βάζω στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά γέμισης και διπλώνω σε τρίγωνο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
  • Βήμα 6 Μεταφέρω τα τρίγωνα στη λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό.
  • Βήμα 7 Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και σιναπόσπορο και ψήνω τα τρίγωνα στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 8 Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

Pizza avec sa pate de peinirli aux poivrons de Florina et au fromage d’anthotyro

Pizza avec sa pate de peinirli aux poivrons de Florina et au fromage d’anthotyro

20 min 40 min pour 1 pizza moyenne (6 à 8 morceaux) 1 heure [printfriendly]   Cette pâte est moelleuse, douce et sucrée, plus que pour votre pizza elle est idéale pour votre peinirli. Si vous ne l’utilisez pas immédiatement, enveloppez-le avec du film transparent […]