προορισμός…γεύση!

Tα Ιταλικά νερά, υπερήφανοι υποστηρικτές των «Χρυσών Σκούφων» και των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας», είναι κοντά σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της υψηλής ελληνικής γαστρονομίας

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino & Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και chefs διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας. Πρόκειται για τους «Χρυσούς Σκούφους», που φέτος συμπλήρωσαν 25 χρόνια ζωής, και το νέο γαστρονομικό θεσμό, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα των S.Pellegrino & Acqua Panna μαζί με τον Γιάννη Τζωρτζάκη Ιδιοκτήτη του “Pelagos Seaside Restaurant” στο Κουτσουνάρι Λασιθίου και την Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που βραβεύτηκαν με βαθμολογία 14/20

Τα διάσημα φυσικά μεταλλικά νερά, ταυτόσημα με την παγκόσμια fine dining σκηνή και τις δημιουργίες των καλύτερων σεφ παγκοσμίως, συνόδευσαν το επίσημο δείπνο και των δύο τελετών απονομής, στις οποίες παρευρέθηκαν οι ομάδες των υποψήφιων εστιατορίων, δημοσιογράφοι γεύσης και γευσιγνώστες, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, που είχαν μια απολαυστική βραδιά υψηλής γαστρονομίας με πρωταγωνιστές το S.Pellegrino και το Acqua Panna.
Κατά την απονομή των Βραβείων, ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Business Executive Officer Nestlé Waters Hellas, παρομοίασε την Ελληνική κουζίνα με «ένα καράβι που μπορεί να θριαμβεύσει στον ωκεανό της παγκόσμιας γαστρονομίας, καθώς συγκεντρώνει τα τρία απαραίτητα συστατικά: εξαιρετικές πρώτες ύλες, πρωτότυπες συνταγές και ιδέες και ταλαντούχους Chef! Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να κωπηλατήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Εδώ και πολλά χρόνια, το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν έμπρακτα την υψηλή γαστρονομία και συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων Chefs μέσω του Παγκόσμιου Διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef, που ήδη μετράει τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις τρεις χρονιές είχαμε Έλληνα νικητή στον περιφερειακό τελικό των Μεσογειακών Χωρών, κάτι που τιμά την Ελληνική Γαστρονομία».

Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι ένα Χρυσό Σκούφο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Παναγιώτης Γιακαλής και ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης, σεφ και συνιδιοκτήτης αντίστοιχα του «Patio», ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef του «GB Roof Garden», η Ηριάννα Ιωάννου, μετρ του «CTC», και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, συνιδιοκτήτης και σεφ του «CTC», ο f&b manager του «InterContinental» Γιάννης Πέρας και ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου για το «Premiere». Τα βραβεία απένειμε ο Business Executive Officer της Nestlé Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου. Μαζί τους ο Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Σχετικά με το S.Pellegrino and Acqua Panna
Τα S.Pellegrino, Acqua Panna και Sanpellegrino Sparkling Fruit Beverages είναι διεθνείς εμπορικά σήματα του Sanpellegrino S.p.A., το οποίο έχει έδρα το Μιλάνο στην Ιταλία. Με διανομή σε περισσότερες από 130 χώρες μέσα από υποκαταστήματα και διανομείς και στις 5 ηπείρους, αυτά τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την εξαιρετική ποιότητα λόγω της καταγωγής τους και της τέλειας απόδοσης του Ιταλικού στιλ παγκοσμίως ως μία σύνθεση ευχαρίστησης, υγείας και ευεξίας.
Ιδρύθηκε το 1899 και το Sanpellegrino S.p.A αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των αναψυκτικών στην Ιταλία με την σειρά των ανθρακούχων νερών της, μη αλκοολούχων απεριτίφ, ποτών και κρύου τσαγιού. Ως ο κύριος παραγωγός ανθρακούχων νερών της Ιταλίας, έχει δεσμευτεί ανέκαθεν να προάγει αυτό το βασικό αγαθό καλό του πλανήτη και να εργάζεται με ευθύνη και με πάθος έτσι ώστε να βεβαιώσει ότι αυτή η πηγή έχει ένα ασφαλές μέλλον.

Μιχάλης Νουρλόγλου, σεφ του εστιατορίου «Premiere», ο κριτικός γεύσης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντώνοπουλος, ο Business Executive Officer της Nestlé Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου, η senior brand manager της Nestlé Hellas Δήμητρα Φιλίππου και ο Νίκος Ρούσσος του «Funky Gourmet»
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση