Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«Το χρυσό αγκίστρι» της Ουρανούπολης

«Το χρυσό αγκίστρι» της Ουρανούπολης

Τι μπορεί να συμβεί άραγε όταν νέοι άνθρωποι αξιοποιούν τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησαν μέσα από τη δούλεψή τους; Αυτό που μπορεί να συμβεί, φίλοι μου, ονομάζεται «Το Χρυσό Αγκίστρι» και θα το βρείτε στη Χαλκιδική – και πιο συγκεκριμένα στη βυζαντινή Ουρανούπολη!

O Ηλίας και o Χρήστος Γκιούρας, στο ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ μαγειρεύουν με τον αγιορείτη Μοναχό Νικήτα.
O Ηλίας και o Χρήστος Γκιούρας, στο ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ μαγειρεύουν με τον αγιορείτη Μοναχό Νικήτα.

Πρόκειται για νέο fish restaurant, χτισμένο σε καταπληκτική τοποθεσία, αφού αποτελεί φυσικό «μπαλκόνι στο Αιγαίο», έχοντας δημιουργηθεί από την οικογένεια του Ηλία Γκιούρα, η οποία επένδυσε σε αυτό την αγάπη της για το «προσιτά πολυτελές». Η πολύχρονη δραστηριοποίηση της οικογένειας στη γαστρονομία και τον τουρισμό οδήγησε τα βήματά της στην τολμηρή απόφαση της δημιουργίας ενός ξεχωριστού χώρου, απόλυτα εναρμονισμένου με το φυσικό περιβάλλον.
4

Από το μοναστηριακό μενού του restaurant ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ στην Ουρανούπολη
Από το μοναστηριακό μενού του restaurant ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ στην Ουρανούπολη

Λευκό της άμμου και ξύλινο του Αγίου Όρους «κοντράρουν» με το φυσικό γαλάζιο του αθωνικού κόλπου, ενώ – ακριβώς απέναντι – τα «Δρένια» της Αμμουλιανής και η κορυφή του Άθωνα συμπληρώνουν το παζλ ενός ονειρικού τοπίου!
Το φαγητό; Από τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει. Εξαιρετικά ψαρικά, ολόφρεσκα θαλασσινά Αγίου Όρους και συνταγές ανάλαφρες, επηρεασμένες από την αγιορείτικη κουζίνα – προσαρμοσμένες όμως στη μεσογειακή διατροφή της θάλασσας. Πιάτα ελληνικά, νόστιμα προϊόντα που αναδεικνύουν την αγνότητα της ντόπιας πρωτογενούς παραγωγής και πλούσια λίστα οίνου – κυρίως αγιορείτικου, μιας και βρισκόμαστε ακριβώς 1.000 μέτρα πριν από τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους!
IMG_8325r
Πιστεύοντας και στηρίζοντας με θέρμη την προσπάθεια της οικογένειας, θεωρώ ότι θα αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο στο γαστρονομικό μέλλον της Ουρανούπολης, το παρόν του οποίου είναι ήδη λαμπρό, ξεχωριστό, ποιοτικό και ιδιαίτερο.
Παιδιά, καλή επιτυχία!
Θα την έχετε – να είστε σίγουροι – γιατί κάθε επένδυση στην ποιότητα έχει εξασφαλισμένα αποδοτικό αποτέλεσμα!
Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τον υπέροχο χώρο θα βρείτε εδώ


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe