προορισμός…γεύση!

Στις 27 Ιουνίου, σε μια εξαιρετική βραδιά που οργάνωσε στο Ζάππειο το περιοδικό Γαστρονόμος για την απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2016, το Οινοποιείο Κεχρής τιμήθηκε για την ποιότητα της ρετσίνας του, αλλά και τη συνολική προσφορά του στην πορεία αναβάθμισης αυτού του μοναδικού τύπου ελληνικού κρασιού.
Αυτή η κορυφαία διάκριση είναι η επιβράβευση του οράματος που ο Στέλιος Κεχρής υπηρετεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, έκφραση του οποίου είναι η ποιότητα και ο μοναδικός χαρακτήρας που προσφέρουν οι τρεις ρετσίνες του οινοποιείου: το Κεχριμπάρι, το Δάκρυ του Πεύκου και η σπάνια ροζέ ρετσίνα του από Ξινόμαυρο. Δίπλα στα συνολικά 70 μετάλλια που έχουν λάβει μέχρι σήμερα τα κρασιά αυτά σε όλους τους σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, η βράβευση από το περιοδικό Γαστρονόμος αποτελεί έναν ξεχωριστό σταθμό στην ιστορία της οικογένειας Κεχρή, αλλά και μία ακόμα αναγνώριση για τη ρετσίνα, αυτό το μοναδικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού και της γαστρονομικής μας κουλτούρας.

oikogenia-KexriΛίγα λόγια για το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ
Το οινοποιείο Κεχρής είναι μια σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση με ειδίκευση στην οινοποίηση ρετσίνας υψηλής ποιότητας και ιστορία ενός αιώνα στην παραγωγή και εμφιάλωση μοναδικών για τον τύπο τους κρασιών.
Με έμπνευση από την οικογενειακή παράδοση και γνώμονα τις πιο σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, το οινοποιείο Κεχρής παράγει λευκά και ερυθρά κρασιά που ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα χαρμάνια, την ποιότητα και τη φινέτσα τους, έχοντας ως στρατηγικό στόχο τον επαναπροσδιορισμό της ρετσίνας και την ανάδειξη αυτού του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Με έδρα το Καλοχώρι, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οινοποιείο Κεχρής έχει συνολική ετήσια 1.200.000 φιαλών, 30% της οποίας εξάγεται σε πάνω από 20 χώρες.
Info:
Γιώργος Δάρλας
Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ
2310 751 283 (203)
[email protected]

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Απάντηση