Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013)
Υλικά Εκτέλεση
  • 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ½ εκ.
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μίξη από διάφορα μανιτάρια –πλευρώτους, πορτομπέλο, λευκά
  • 4 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 20-25 λεπτές μακριές φέτες μπέικον
  • 100 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 300 γρ. ζωμό πουλερικών, ζεστό
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνω και μόλις μαλακώσουν αρκετά τα αποσύρω από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνω και τα αποσύρω από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες πατάτας και προσθέτω αλατοπίπερο και την κέτσαπ. Ανακατεύω καλά.
Στρώνω τον πυθμένα ενός τετράγωνου μικρού ταψιού με φετούλες από μπέικον, φροντίζοντας να καλύψω και τα τοιχώματα του σκεύους.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Απλώνω μια στρώση πατάτες, συνεχίζω με μια στρώση κρεμμύδια και μια στρώση μανιτάρια, τελειώνω με τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία δυο φορές ακόμη, φροντίζοντας να τελειώσω με τυρί. Σκεπάζω τη γέμιση με τις υπόλοιπες φέτες του μπέικον. Ρίχνω το κρασί και το ζεστό ζωμό. Σκεπάζω με λαδόκολλα το ταψάκι. Πάνω από τη λαδόκολλα βάζω αλουμινόχαρτο και σκεπάζω πολύ καλά το ταψάκι.
Ψήνω για 30 λεπτά. Ελέγχω με ένα μαχαιράκι τις πατάτες να δω αν έχουν μαλακώσει. Βγάζω το αλουμινόχαρτο. Κατόπιν χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη.

Related Posts

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο σερβίρεται άνετα σαν κύριο, μαζί με μια σαλάτα εποχής.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]