20΄ | 1 ώρα + 15΄ | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνω και μόλις μαλακώσουν αρκετά τα αποσύρω από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνω και τα αποσύρω από τη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες πατάτας και προσθέτω αλατοπίπερο και την κέτσαπ. Ανακατεύω καλά. Στρώνω τον πυθμένα ενός τετράγωνου μικρού ταψιού με φετούλες από μπέικον, φροντίζοντας να καλύψω και τα τοιχώματα του σκεύους. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Απλώνω μια στρώση πατάτες, συνεχίζω με μια στρώση κρεμμύδια και μια στρώση μανιτάρια, τελειώνω με τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία δυο φορές ακόμη, φροντίζοντας να τελειώσω με τυρί. Σκεπάζω τη γέμιση με τις υπόλοιπες φέτες του μπέικον. Ρίχνω το κρασί και το ζεστό ζωμό. Σκεπάζω με λαδόκολλα το ταψάκι. Πάνω από τη λαδόκολλα βάζω αλουμινόχαρτο και σκεπάζω πολύ καλά το ταψάκι. Ψήνω για 30 λεπτά. Ελέγχω με ένα μαχαιράκι τις πατάτες να δω αν έχουν μαλακώσει. Βγάζω το αλουμινόχαρτο. Κατόπιν χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη. |