Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013)
Υλικά Εκτέλεση
  • 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ½ εκ.
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μίξη από διάφορα μανιτάρια –πλευρώτους, πορτομπέλο, λευκά
  • 4 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 20-25 λεπτές μακριές φέτες μπέικον
  • 100 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 300 γρ. ζωμό πουλερικών, ζεστό
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνω και μόλις μαλακώσουν αρκετά τα αποσύρω από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνω και τα αποσύρω από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες πατάτας και προσθέτω αλατοπίπερο και την κέτσαπ. Ανακατεύω καλά.
Στρώνω τον πυθμένα ενός τετράγωνου μικρού ταψιού με φετούλες από μπέικον, φροντίζοντας να καλύψω και τα τοιχώματα του σκεύους.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Απλώνω μια στρώση πατάτες, συνεχίζω με μια στρώση κρεμμύδια και μια στρώση μανιτάρια, τελειώνω με τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία δυο φορές ακόμη, φροντίζοντας να τελειώσω με τυρί. Σκεπάζω τη γέμιση με τις υπόλοιπες φέτες του μπέικον. Ρίχνω το κρασί και το ζεστό ζωμό. Σκεπάζω με λαδόκολλα το ταψάκι. Πάνω από τη λαδόκολλα βάζω αλουμινόχαρτο και σκεπάζω πολύ καλά το ταψάκι.
Ψήνω για 30 λεπτά. Ελέγχω με ένα μαχαιράκι τις πατάτες να δω αν έχουν μαλακώσει. Βγάζω το αλουμινόχαρτο. Κατόπιν χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη.

Related Posts

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

Μπορεί να έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε το χυμό λεμονιού μόνο στο φαγητό ή στις λεμονάδες. Πράγματι, το λεμόνι έχει πολλά οφέλη και ενδιαφέρουσες ιδιότητες που αν το πίνετε καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά. Εγώ σας έχω 15 πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε […]

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]



Subscribe