Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 12 hr

Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι... Κρεμώδες με πλούσια υφή θα το λατρέψετε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα κράνμπερις, σταφίδες ή να αλλάξετε τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς.

Υλικά
  • 150 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 8 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. κακάο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και κόκκινα φρούτα, σπασμένες
  • μικρά ζαχαρωτά για το στόλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Βήμα 2 Βάζω την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για λίγο.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάω με το σύρμα ή το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς και επαναφέρω το μπολ στην κατσαρόλα με το νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Βάζω το βούτυρο και το κακάο σε ένα μπολ και το λιώνω στα μικροκύματα. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα.
  • Βήμα 5 Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων, το μείγμα του βουτύρου-κακάο και τις θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το παρφέ στην κατάψυξη για 12 ώρες.
  • Βήμα 6 Ξεφορμάρω αναποδογυρίζοντας το παρφέ σε μια πιατέλα, στολίζω με ζαχαρωτά και κόβω με ζεστό μαχαίρι (βουτάω το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό, σκουπίζω με πετσέτα και αμέσως κόβω σε φέτες).

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]