30´ | – | 6-8 μερίδες | 1-2 ώρες | [printfriendly] |
[email protected] με την Ντίνα – 9/12/2017 | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τις κρέπες
Για την κρέμα μιλφέιγ
Για τη συναρμολόγηση και τo πασπάλισμα
|
Για τις κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και το νερό που προτείνει η συσκευασία. Προσθέτουμε το μείγμα για κρέπες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22-24 εκ. Ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και «γυρίζουμε» το τηγάνι μέχρι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά και γυρίζουμε την κρέπα και από την άλλη πλευρά. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλο το μείγμα. Για την κρέμα μιλφέιγ: Βάζουμε τον κάδο του μίξερ το γάλα και τη σκόνη του φακέλου για την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Για την συναρμολόγηση: Απλώνουμε μια κρέπα σε μια πιατέλα και ραντίζουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας. Στρώνουμε με μια σπάτουλα λίγη από την κρέμα μιλφέιγ και καλύπτουμε με μια δεύτερη κρέπα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες. |