Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ»

ΤΟΥΡΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ»

ΤΟΥΡΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ»

: 6-8
: 40 min
           
: 4 hr

Μια τούρτα που φτιάχνετε από εύκολα και πολύ αγαπημένα σνακ των παιδιών. Γι’ αυτό και θα γίνει το αγαπημένου τους γλύκισμα.

Υλικά
  • 150 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο
  • 300 γρ. βούτυρο, αγελαδινό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σκόνη κακάο
  • 10 μπάρες δημητριακών, με φρούτα
  • 4 σοκολατένια σνακ, γεμιστά με φράουλα ή κεράσι (τύπου Κiss)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), μέχρι να γίνουν λείο μείγμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Οση ώρα λιώνει η σοκολάτα, χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το κακάο και ανακατεύω λίγο ακόμη.
  • Βήμα 2 Αδειάζω το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα, πάνω στο μπεν μαρί και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ενιαίο και λείο. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει αρκετά.
  • Βήμα 3 Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μέτριας, μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντάς την να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Αδειάζω το 1/3 του μείγματος στη φόρμα και το καλύπτω με 6 από τις μπάρες δημητριακών, σε μονή στρώση, τις οποίες πιέζω να μισοβυθιστούν στο μείγμα. Τις σκεπάζω με άλλο 1/3 από το μείγμα και το καλύπτω με τα σνακ σοκολάτας, τα οποία μισοβυθίζω και αυτά στη σοκολάτα. Τέλος, καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Θρυμματίζω 2 από τις μπάρες δημητριακών που έχουν μείνει και σκορπίζω το τρίμμα πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
  • Βήμα 4 Σκεπάζω την επιφάνεια του γλυκού με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τη φόρμα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Η τούρτα είναι έτοιμη.
  • Βήμα 5 Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα και ξεφορμάρω την τούρτα. Αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη. Θρυμματίζω τις 2 τελευταίες μπάρες δημητριακών, σκορπίζω το τρίμμα στην επιφάνεια της τούρτας, την κόβω σε φέτες και σερβίρω. Οση περισσέψει τη φυλάω στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]