20΄ | – | 6 – 8 μερίδες | 6 – 8 ώρες | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για την επιφάνεια
|
Για τη βάση: Παίρνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 28 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνω εκεί τα σπασμένα μπισκότα. Πασπαλίζω πάνω από τα μπισκότα τα αμύγδαλα. Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να φτιάξω ένα λείο και ρευστό μείγμα. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι και το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατεύω και αφήνω την κρέμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρή. Σερβίρισμα: Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο και αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη. Προσεκτικά, αφαιρώ τα αποσπώμενα τοιχώματα της φόρμας. Σκορπίζω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρω. |