Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τούρτα αμυγδάλου με μπισκότα

Τούρτα αμυγδάλου με μπισκότα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 6 – 8 μερίδες 6 – 8 ώρες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική
Υλικά Εκτέλεση
Για τη βάση

  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε 3 – 4 κομμάτια το καθένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα

Για την κρέμα

  • ½ λίτρο γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο soft
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (θα το βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
  • 30 γρ. ωμό ρυζάλευρο (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και βιολογικών προϊόντων)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την επιφάνεια

  • 200 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένα

Για τη βάση: Παίρνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 28 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνω εκεί τα σπασμένα μπισκότα. Πασπαλίζω πάνω από τα μπισκότα τα αμύγδαλα.

Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να φτιάξω ένα λείο και ρευστό μείγμα. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι και το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατεύω και αφήνω την κρέμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί και την προσθέτω στη χλιαρή κρέμα.
Αδειάζω το νέο μείγμα στο ταψάκι με τα μπισκότα, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω καλά το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 6 – 8 ώρες, μέχρι η κρέμα να πήξει καλά.

Σερβίρισμα: Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο και αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη. Προσεκτικά, αφαιρώ τα αποσπώμενα τοιχώματα της φόρμας. Σκορπίζω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρω.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.



Subscribe