Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«Του άνεμου και της αρμύρας» – Tο νέο βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine

«Του άνεμου και της αρμύρας» – Tο νέο βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine

anemou_aegeanΤο Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την υπογραφή της Νανάς Δαρειώτη, της Θάλειας Τσιχλάκη και του Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, παρουσιάζει τη γαστρονομική κουλτούρα και τον μαγειρικό πλούτο των Κυκλάδων στη νέα έκδοση του δικτύου Aegean Cuisine με τίτλο «Του άνεμου και της αρμύρας».
Αυτό δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο μαγειρικής. Είναι μια μύηση στην εμπειρία της κυκλαδίτικης ζωής μέσα από το φαγητό, το κυριότερο συστατικό της ανθρώπινης επιβίωσης, όπως αυτό διαμορφώθηκε στην πάνω από τριάμισι χιλιάδες χρόνια γνωστή ιστορία των νησιών και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.
Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για αρτοποιήματα, ζυμαρικά, βότανα, μυρωδικά, άγρια χόρτα, γαλακτοκομικά, τυριά, γλυκά, ελιές και ελαιόλαδο καρπούς, λαχανικά, όσπρια, φρούτα, μέλισσες και μέλι, κρασί, ποτά, χοιροσφάγια, αλλαντικά, κρέατα, ψάρια και θαλασσινά.
302 σελίδες, 24 νησιά των Κυκλάδων, περισσότερα από 600 λήμματα για τα προϊόντα, την παραγωγή και τις γευστικές παραδόσεις των νησιών, σχεδόν 100 τυριά, 350 φωτογραφίες,
50 αυθεντικές συνταγές και πολλές παραλλαγές τους.

Παραγγείλετε το βιβλίο εδώ:
http://www.directmarket.gr/dmarket/marketplc/product.jsp?orgid=38053&productid=001
http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1064&articleid=40630


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe