Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

«Του άνεμου και της αρμύρας» – Tο νέο βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine

«Του άνεμου και της αρμύρας» – Tο νέο βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine

anemou_aegeanΤο Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την υπογραφή της Νανάς Δαρειώτη, της Θάλειας Τσιχλάκη και του Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, παρουσιάζει τη γαστρονομική κουλτούρα και τον μαγειρικό πλούτο των Κυκλάδων στη νέα έκδοση του δικτύου Aegean Cuisine με τίτλο «Του άνεμου και της αρμύρας».
Αυτό δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο μαγειρικής. Είναι μια μύηση στην εμπειρία της κυκλαδίτικης ζωής μέσα από το φαγητό, το κυριότερο συστατικό της ανθρώπινης επιβίωσης, όπως αυτό διαμορφώθηκε στην πάνω από τριάμισι χιλιάδες χρόνια γνωστή ιστορία των νησιών και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.
Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για αρτοποιήματα, ζυμαρικά, βότανα, μυρωδικά, άγρια χόρτα, γαλακτοκομικά, τυριά, γλυκά, ελιές και ελαιόλαδο καρπούς, λαχανικά, όσπρια, φρούτα, μέλισσες και μέλι, κρασί, ποτά, χοιροσφάγια, αλλαντικά, κρέατα, ψάρια και θαλασσινά.
302 σελίδες, 24 νησιά των Κυκλάδων, περισσότερα από 600 λήμματα για τα προϊόντα, την παραγωγή και τις γευστικές παραδόσεις των νησιών, σχεδόν 100 τυριά, 350 φωτογραφίες,
50 αυθεντικές συνταγές και πολλές παραλλαγές τους.

Παραγγείλετε το βιβλίο εδώ:
http://www.directmarket.gr/dmarket/marketplc/product.jsp?orgid=38053&productid=001
http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1064&articleid=40630