Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 10-12
: 20 min
: 40 min
           
: 3 hr

«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.

Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο καλής ποιότητας, άγλυκο
  • 580 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 120 ml έτοιμο καφέ εσπρέσο
  • 3 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 3 κουτ. γλυκού ξύδι λευκό
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 500 γρ. φράουλες
  • Για την γκανάζ
  • 400 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας με 72% κακάο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  • Βήμα 2 Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω τα αυγά. Χτυπάω με τον αυγοδάρτη για 1-2 λεπτά και προσθέτω τον καφέ, το σπορέλαιο, τη βανίλια και το ξύδι. Δουλεύω το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
  • Βήμα 3 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζω το μείγμα. Ισιώνω με μια σπάτουλα για να είναι ισόπαχο παντού και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το παντεσπάνι για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζω το παντεσπάνι επάνω σε μια καθαρή πετσέτα (ή σε άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί) πασπαλισμένη με λίγο κακάο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 4 Για την γκανάζ: Σπάω την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καυτή κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και για γυαλίσει την κρέμα.
  • Βήμα 5 Συναρμολόγηση: Με ένα μεγάλο τσέρκι (22-24 εκ.) κόβω 2 κύκλους από το παντεσπάνι. Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβω τον κάθε κύκλο, οριζόντια στη μέση, δημιουργώντας 4 στρογγυλά παντεσπάνια.
  • Βήμα 6 Βάζω το τσέρκι σε μια πιατέλα και τοποθετώ μέσα το πρώτο παντεσπάνι. Απλώνω μια δόση σοκολάτας. Πλένω 4-5 φράουλες, τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τις κόβω σε στρογγυλά φετάκια. Τα απλώνω επάνω στο στρώμα σοκολάτας. Σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και μια ακόμη δόση γκανάζ. Καθαρίζω 1 μπανάνα και κόβω σε λεπτά φετάκια τα οποία απλώνω επάνω στη σοκολάτα. Σκεπάζω με το 3ο παντεσπάνι, ακόμη μια δόση σοκολάτα και ακόμη μια δόση φέτες φράουλας.
  • Βήμα 7 Καλύπτω με τον τελευταίο δίσκο παντεσπάνι και αλείφω όλη την τούρτα με γκανάζ. Πλένω τις υπόλοιπες φράουλες και τις κόβω κάθετα σε λεπτές φέτες. Διακοσμώ όλη την τούρτα και σκορπίζω λίγα ζαχαρωτά. Αφήνω την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

Related Posts

ΚΥΔΩΝΙ, ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Δύστροπα φρούτα αυτά τα κυδώνια… Είναι αλήθεια ότι ξεφλουδίζονται δύσκολα, μαυρίζουν σε χρόνο ρεκόρ, κόβονται εξίσου δύσκολα… Αλλά πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η γεύση τους…

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.