Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

: 10-12
: 30 min
: 25 min
           
: 3 hr

Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. φουντούκια ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 4 αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 25 ml κονιάκ
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τα αχλάδια
  • 3 μεγάλα αχλάδια, κατά προτίμηση σκληρά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • Για την κρέμα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Καραμελωμένα φουντούκια
  • Καραμελωμένα αχλάδια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Βάζω τα φουντούκια στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πούδρα. Χωρίζω τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Βήμα 2 Βάζω τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το κονιάκ, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά. Προσθέτω τη μαρέγκα σε δύο δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτω την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Αφαιρώ τα τοιχώματα, αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 5 Για τα αχλάδια: Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω τα αχλάδια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το κονιάκ. Αφήνω τα αχλάδια να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Πασπαλίζω με το κορν φλάουρ, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 6 Για την κρέμα και την συναρμολόγηση: Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.
  • Βήμα 7 Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα άλλο μπολ και το αφρατεύω με το μίξερ. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω τη βανίλια και μόλις ενωθεί στο μείγμα σταματάω το μίξερ. Προσθέτω την σαντιγί σε 2 δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνω τα κρύα αχλάδια με την καραμέλα τους και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 8 Κόβω το κέικ με ένα πριονωτό μαχαίρι οριζόντια σε δύο δίσκους. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και αδειάζω την κρέμα. Ισιώνω με μια σπάτουλα και καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο (την κομμένη πλευρά προς τα πάνω). Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Βήμα 9 Ξεφορμάρω την τούρτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, μπορείτε να καραμελώσετε φουντούκια και 1 ολόκληρο αχλάδι για να τη διακόσμηση.

Related Posts

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.