Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

: 4
: 30 min

Elegant συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε ένα τετ-α-τετ δείπνο με τον σύντροφό σας.

Υλικά
  • Για τις κρέπες
  • 400 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 ml νερό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί, πολύ ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. αυγά σολομού
  • Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις κρέπες: Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύω συνέχεια. Τέλος, ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, κοσκινισμένο, και αλατοπίπερο, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο χυλό. Ζεσταίνω καλά σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία. Ρίχνω στο ζεστό τηγάνι μια δόση χυλού, όση χωράει σε μια κουτάλα της σούπας και τον απλώνω σε όλο τον πυθμένα, κινώντας κυκλικά το τηγάνι. Ψήνω για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά του χυλού και να στερεοποιηθεί. Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζω την κρέπα και την ψήνω για άλλο 1 λεπτό από την άλλη πλευρά. Τη βάζω σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό και βάζω τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να γίνει σαν ρευστό γιαούρτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το τυρί κρέμα με το γιαούρτι. Προσθέτω αλατοπίπερο, τα αγγουράκια και τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις.
  • Βήμα 3 Συναρμολόγηση: Βάζω 2 κρέπες μαζί στη βάση και καλύπτω με αρκετή κρέμα. Σκορπίζω αρκετά αυγά σολομού και συνεχίζω να φτιάχνω στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο άνηιθο και σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 4 Αν δεν θέλετε να το σερβίρετε αμέσως, θα φτιάξετε όλη την τούρτα χωρίς την τελευταία δόση κρέμας. Θα καλύψετε με μεμβράνη και θα την αφήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Λίγο πριν το σερβίρισμα θα αποτελειώσετε την τούρτα με την κρέμα που θα έχει απομείνει, τα αυγά σολομού και τον άνηθο.

Related Posts

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ένας παραδοσιακός χαλβάς με συνοδευτικό μια σάλτσα με τη δυνατή γεύση από το ταχίνι.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σιροπιαστή γεύση και η μοναδική αίσθηση του πολίτικου χαλβά στο στόμα συνδυάζονται με τη βελούδινη νοστιμιά της σοκολάτας. Δοκιμάστε να τον σερβίρετε με παγωτό βανίλια!