Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 8-10
: 1 hr
           
: 5 hr

Τούρτα αφιερωμένη σε όλους τους chocoholic. Τρεις σοκολάτες σε ένα γλυκό…

Υλικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
  • 300 γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
  • 550 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ (ή φόρμα για τερίνα) και την ντύνω εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας. Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.
  • Βήμα 2 Μοιράζω τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ζεσταίνω 200 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσω να πάρει βράση. Την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα. Το αδειάζω στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.
  • Βήμα 3 Ζεσταίνω άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας. Ξαναβάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.
  • Βήμα 4 Τέλος, ζεσταίνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτο που έχουν απομείνει και τη ρίχνω στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.
  • Βήμα 5 Σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.
  • Βήμα 6 Όταν πρόκειται να σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμώ την τουρτίτσαμε σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Δύσκολο να πει κάποιος ότι δεν αγαπά το κέικ καρότου. Ο συνδυασμός καρότων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών είναι μοναδικός. Εγώ σας έχω τα αγαπημένα μου carrot cookies που μπορείτε να τα απολαύσετε…

COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Τα πιο εθιστικά cookies που έχετε δοκιμάσει. Μαλακά, αφράτα, γρήγορα και γεμιστά με λιωμένη πραλίνα… μμμ!!!! τέλεια! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!