30΄ | – | 1 φόρμα 20Χ8 εκ. | 4 ώρες | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στον Όλυμπο (4/5/2014) | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και την ρίχνω κατευθείαν μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτω και τα θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας. Ανακατεύω απαλά. Ντύνω τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας αρκετή να εξέχει από τα τοιχώματα της. Τοποθετώ στον πυθμένα τα 3 ολόκληρα cookies και αδειάζω το 1/2 μίγμα της σοκολάτας. Βάζω τις δύο μπανάνες, ολόκληρες και καλύπτω με την υπόλοιπη σοκολάτα. Στρώνω καλά με τη σπάτουλα και σκεπάζω με τη πλαστική μεμβράνη που περισσεύει. Παγώνω στο ψυγείου για 3-4 ώρες. Για να ξεφορμάρω ξεσκεπάζω τη πλαστική μεμβράνη και βάζω μια μακρόστενη πιατέλα πάνω από τη φόρμα και αναποδογυρίζω τη φόρμα. Ξεκολλάω τη πλαστική μεμβράνη και κόβω την τουρτίτσα σε φέτες. |