destination taste!

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

: 4
: 10 min
: 10 min
:

Αν σας περισσέψει Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι μπορείτε να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας υπέροχα σάντουιτς με τορτίγια και φρέσκα λαχανικά.

Υλικά
  • 200 γρ. πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι
  • 4 τορτίγιες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζεσταίνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω κάποια λιπαρή ουσία και βάζω μία μία τις τορτίγιες να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Απλώνω τις τορτίγιες επάνω στον πάγκο της κουζίνας.
  • Βήμα 2 Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα κρεμμύδια και σοτάρω για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνω με το μπαλσάμικο και αφήνω τα κρεμμύδια να το απορροφήσουν.
  • Βήμα 3 Ψιλοκόβω την πανσέτα σε μικρά κομματάκια και τα μοιράζω στο κέντρο τις κάθε τορτίγιας. Στη συνέχεια μοιράζω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και τον μαϊντανό. Αλατίζω, τυλίγω τις τορτίγιες σφικτά και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά