προορισμός…γεύση!

Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε την γκουακαμόλε… αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Ελάτε να ταξιδέψουμε γευστικά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική χώρα της Νοτίου Αμερικής!

Το καλαμποκάλευρο
Το πιο διαδεδομένο υλικό στο Μεξικό που γίνονται οι πασίγνωστες σε όλους μας τορτίγιες. Οι τορτίγιες είναι για το Μεξικό, ότι είναι το ψωμί για την Ελλάδα, δηλαδή μια βασική πρώτη ύλη στο καθημερινό τραπέζι τους! Συνήθως, συνδυάζονται με ένα πουρέ από μαύρα φασόλια που ονομάζετε Φριχόλες ρεφρίτος (frijoles refritos). Οι Εντσιλάδας (Enchiladas) είναι από τα αγαπημένα street food του Μεξικό και περιλαμβάνουν τορτίγιες καλαμποκιού γεμιστές με κρέας ή τυρί και συνοδεύονται από μια σάλτσα φιστικιού και τσίλι.

Enchiladas

Οι Εμπανάδας (Empanadas) είναι ένα είδος ατομικής κρεατόπιτας όπου το ζυμάρι τους γίνεται από καλαμποκάλευρο. Τέλος, τα tacos… το πιο δημοφιλές street food όχι μόνο στο Μεξικό, αλλά σε όλο τον κόσμο. Συνήθως γίνεται με τορτίγιες καλαμποκιού, σίγουρα γκουακαμόλε, πικάντικη σάλτσα ντομάτας, φέτες ντομάτας και κρεμμυδιών, κόκκινα φασόλια… και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Κρέας και θαλασσινά
Το «al pastor» είναι ένα τυπικό μαγείρεμα στο Μεξικό. Το χοιρινό κρέας μαρινάρεται σε ένα μείγμα μπαχαρικών και φρούτων (συνήθως ανανά) πριν τοποθετηθεί σε σούβλα. Η παράδοση αυτή θυμίζει τον δικό μας «γύρο». Στη συνέχεια, το κρέας κόβεται σε λωρίδες και ενσωματώνεται σε παρασκευάσματα όπως το «chile en nogada», μια μεγάλη πιπεριά τσίλι γεμιστή με χοιρινό και σερβίρεται με σάλτσα από γάλα καρυδιάς.

Al pastor

Οι Μεξικανοί τρώνε αρκετά και το κοτόπουλο, όπως στο παραδοσιακό πιάτο που ονομάζεται pollo pibil. Μαριναρισμένο κοτόπουλο που σερβίρεται σε φύλλα μπανάνας και σερβίρεται με ρύζι. Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι επίσης διαδεδομένα στη μεξικάνικη κουζίνα, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου ceviche: ψάρι μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού που σερβιρισμένο ωμό.

Γλυκές μεξικάνικες σπεσιαλιτέ
Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά είναι το «flan de queso», που μοιάζει πολύ με την κρέμα καραμελέ! Η «Marquesita» είναι ένα είδος «πούρου» από τραγανή γκοφρέτα, με λιωμένη σοκολάτα ή και τυρί. Θα το βρείτε σε κάθε γωνιά του Μεξικό αφού το πουλάνε σαν σνακ στο δρόμο.Τέλος, τίποτα καλύτερο από ένα «horchata»… Ένα vegan ρόφημα με βάση το ρύζι και κανέλα. Πολύ αρωματικό και αναζωογονητικό για μια χώρα όπου η ζέστη είναι παρούσα όλο το χρόνο.

2 Comments

  1. Ευχαριστούμε Ντίνα μας

  2. Hi there! I coulⅾ have sᴡorn I’ve been to your blog before but after browsіng through many of the articles I reaⅼized it’s new to
    me. Anyways, I’m definitеly delighted I came acгoss іt and I’ll Ьe
    bоokmarking it ɑnd checking back frequently!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *