Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

: 4
: 10 min
           
: 1 hr

Για ένα τιραμισού γρήγορο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα από φρέσκα μούρα ή βατόμουρα, που θα βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Στην περίπτωση αυτή στραγγίζουμε καλά τα φρούτα πριν τα χρησιμοποιήσουμε και ραντίζουμε τα τριμμένα μπισκότα με 3 – 4 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας.

Υλικά
  • 12 μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κονσέρβα μούρα σε σιρόπι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο κόκκινο φρούτο σε κονσέρβα, όπως βατόμουρα ή κεράσια)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Τρίβω τα πτι-μπερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Βήμα 2 Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σπόρια. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 3 Σε 4 χαμηλά και φαρδιά ποτήρια μοιράζω τα τριμμένα πτι-μπερ και τα βρέχω με το σιρόπι της κονσέρβας. Μοιράζω τα μούρα (ή όποιο άλλο φρούτο έχω επιλέξει) στα ποτήρια και τα σκεπάζω με την κρέμα μασκαρπόνε. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρω.

Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]



Subscribe