Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 10 min
: 40 min

Ένα ωραίο συνοδευτικό για το πιάτο αυτό είναι το άγριο ρύζι που μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ανακατεύω με πιλάφι. Ένα άλλο εξαιρετικό συνοδευτικό είναι η πολέντα.

Υλικά
  • 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστώ 1 δισκάκι φιλέτα που ζυγίζουν από 700 – 800 γρ.)
  • 1 κουτ. ξερό εστραγκόν, πολύ καλά τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε χονδρές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο (ή τα φύλλα από 5 – 6 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  • 120 ml κονιάκ
  • 300 ml ζωμός κότας (ή λαχανικών), κατά προτίμηση σπιτικός ή από βιολογικό κύβο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, ώστε να στεγνώσουν τελείως. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια με πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά με αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και το κόλιανδρο.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αχνίσει. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «πιουν» τα υγρά που θα βγάλουν. Ρίχνω το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Βήμα 3 Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Ρίχνω στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι, το αφήνω να κάψει και αυτό σε δυνατή φωτιά και ρίχνω τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζω για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Βήμα 4 Σβήνω με το κονιάκ, μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνω στο σκεύος τα μανιτάρια. Προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω το φαγητό με πιλάφι που, συχνά το αναμειγνύω με άγριο ρύζι (το μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του).

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe