Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 10 min
: 40 min

Ένα ωραίο συνοδευτικό για το πιάτο αυτό είναι το άγριο ρύζι που μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ανακατεύω με πιλάφι. Ένα άλλο εξαιρετικό συνοδευτικό είναι η πολέντα.

Υλικά
  • 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστώ 1 δισκάκι φιλέτα που ζυγίζουν από 700 – 800 γρ.)
  • 1 κουτ. ξερό εστραγκόν, πολύ καλά τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε χονδρές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο (ή τα φύλλα από 5 – 6 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  • 120 ml κονιάκ
  • 300 ml ζωμός κότας (ή λαχανικών), κατά προτίμηση σπιτικός ή από βιολογικό κύβο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, ώστε να στεγνώσουν τελείως. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια με πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά με αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και το κόλιανδρο.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αχνίσει. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «πιουν» τα υγρά που θα βγάλουν. Ρίχνω το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Βήμα 3 Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Ρίχνω στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι, το αφήνω να κάψει και αυτό σε δυνατή φωτιά και ρίχνω τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζω για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Βήμα 4 Σβήνω με το κονιάκ, μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνω στο σκεύος τα μανιτάρια. Προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω το φαγητό με πιλάφι που, συχνά το αναμειγνύω με άγριο ρύζι (το μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του).

Related Posts

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Το μπελαλίδικο καθάρισμά της αποθαρρύνει πολλούς από το να την αγοράσουν. Κι όμως! Το καθάρισμά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, ενώ η γλύκα και η νοστιμιά της ταιριάζουν σε τόσα πολλά μαγειρέματα κάθε είδους, που θα ήταν κρίμα να τη στερηθείτε! Ακολουθήστε με και […]