Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

: 4
: 15 min
: 30 min

Παραδοσιακή συνταγή από το Αγιάσι Αδάνων. Σπάνια γεύση και νοστιμιά ο παστουρμάς καμήλας που τονώνει το «ουδέτερο» κοτόπουλο.

Υλικά
  • 1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 100 γρ. παστουρμάς καμήλας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με τα κομμάτια πιπεριάς. Μόλις μαραθούν, προσθέτω τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη μουστάρδα. Μόλις ροδίσουν, ρίχνω και το σκόρδο και ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κονιάκ. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνω να πάρουν βράση. Σκεπάζω με τις φετούλες παστουρμά και αφήνω το φαγάκι βράσει να μείνει με το λαδάκι του.
  • Βήμα 2 Σερβίρω την τηγάνια ζεστή.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe