Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

: 4
: 15 min
: 30 min

Παραδοσιακή συνταγή από το Αγιάσι Αδάνων. Σπάνια γεύση και νοστιμιά ο παστουρμάς καμήλας που τονώνει το «ουδέτερο» κοτόπουλο.

Υλικά
  • 1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 100 γρ. παστουρμάς καμήλας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με τα κομμάτια πιπεριάς. Μόλις μαραθούν, προσθέτω τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη μουστάρδα. Μόλις ροδίσουν, ρίχνω και το σκόρδο και ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κονιάκ. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνω να πάρουν βράση. Σκεπάζω με τις φετούλες παστουρμά και αφήνω το φαγάκι βράσει να μείνει με το λαδάκι του.
  • Βήμα 2 Σερβίρω την τηγάνια ζεστή.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Κλασσική και αγαπημένη συνταγή. Οι φρέσκες μπάμιες σαφώς και είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά αν δεν βρίσκω, μπορώ, ωραιότατα να χρησιμοποιήσω κατεψυγμένες, προσπερνώντας το πρώτο βήμα της εκτέλεσης (ζεμάτισμα).

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Yπέροχη και θρεπτική σούπα από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.