Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

: 12
: 30 min
: 30 min

Ασυνήθιστες αλλά εξαιρετικά νόστιμες και γρήγορες, οι τηγανίτες αυτές αρέσουν πολύ και συνοδεύουν ιδανικά τόσο μπίρα όσο και κρασάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να τα εμπλουτίσουμε και με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μάραθο, άνηθο, δυόσμο, βασιλικό κ.ά.

Υλικά
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού (250 ml) φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότα, κολοκυθάκια, φύλλα από σπανάκι, ξερά ή φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο κ.ά.)
  • 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για συνοδευτικό:
  • γιαούρτι (σκέτο ή ανακατεμένο με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά),
  • φέτες από βραστό ή καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Βήμα 2 Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω με ένα πιρούνι με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω έναν μέτριο χυλό. Προσθέτω το τυρί και τα λαχανικά και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση χυλού στο τηγάνι. Το ανακινώ κυκλικά για να καλύψει ο χυλός όλο τον πυθμένα, ομοιόμορφα. Την ψήνω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά. Με μια φαρδιά σπάτουλα αναποδογυρίζω την τηγανίτα στο τηγάνι και την ψήνω για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  • Βήμα 4 Τη βάζω σε ένα πιάτο και συνεχίζω τη διαδικασία, βάζοντας από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι ανά δύο ή τρεις τηγανίτες.
  • Βήμα 5 Σερβίρω τις τηγανίτες με γιαούρτι και φέτες ζαμπόν.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΟΖΑΚΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΟΖΑΚΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Από τα αγαπημένα μου αλμυρά κέικ αφού το καλαμποκάλευρο είναι πεντανόστιμο. Μπορείτε να κρατήσετε τη βάση και να «παίξετε» με διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα λαχανικά και τα αλλαντικά που αγαπάτε.