Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

: 45-50 τηγανίτες
: 20 min
: 30 min

Αυτές οι μικρές τηγανίτες-μπουκιές σερβίρονται πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη αλλά, αν θέλουμε, μπορούμε να τις περιχύσουμε με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και να τις πασπαλίσουμε με σκόνη κανέλας, σαν λουκουμάδες.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ι λοβό βανίλιας
  • 300 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάω τα αβγά με το σύρμα. Προσθέτω το γάλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Χαράζω το λοβό της βανίλιας με ένα κοφτερό μαχαιράκι, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω στο μίγμα.
  • Βήμα 2 Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, χτυπώντας με το σύρμα διαρκώς, ώσπου να ετοιμάσω έναν πηχτό χυλό.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνω να κάψει. Παίρνω χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνω κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία, βυθίζω το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό, πριν βάλουμε χυλό).
  • Βήμα 4 Τηγανίζω τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζω από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Μετά από 3 λεπτά μεταφέρω τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζω με ζάχαρη. Τις σερβίρω ζεστές.
  • Βήμα 5 Η συμβουλή μου: Εάν θέλετε, μπορείτε να περιχύσετε τις τηγανίτες σας με θυμαρίσιο μέλι και να τις πασπαλίσετε με σκόνη κανέλας. Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα μπορούν να συμπληρώσουν την «αμαρτία». Δοκιμάστε το!

Related Posts

Terra Fyllida… μανιτάρια με άποψη!

Terra Fyllida… μανιτάρια με άποψη!

Στην Terra Fyllida, ξεκινώντας ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή διατροφή και ως λάτρεις των μανιταριών, δημιούργησαν μια σειρά εκλεκτών προϊόντων αναδεικνύοντας την υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, με αγνά φρέσκα υλικά και σταθερή ποιότητα φιλοδοξώντας να στολίσουν το τραπέζι κάθε Έλληνα και όχι μόνο, με […]

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ωραίο και ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες τις ημέρες! Μια γλυκιά πρόταση με περιορισμένη απόδοση ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει άφθονη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D.