Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

: 45-50
: 10 min
: 30 min

Σαν πλακέ λουκουμάδες είναι οι τηγανίτες αυτές που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο τηγάνι γιατί θέλουμε το λάδι να φτάσει μερίπου μέχρι τη μέση του σκεύους. Δεν χρειάζεται να «κολυμπάνε οι τηγανίτες στο λάδι, αφού θα τις γυρίσουμε να τηγανιστούν και από την άλλη μεριά. Ιδανικό σκεύος είναι ένα μικρό ή μέτριο τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι.

Υλικά
  • Για τις τηγανίτες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ λοβός βανίλιας, τον οποίο χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα σποράκια του (ή 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας)
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο (η καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • Σπιτικό σιρόπι βύσσινο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια (σποράκια ή τη σκόνη), μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προθέτω το γάλα και χτυπάω για λίγο, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 1 – 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω έναν πηχτό χυλό.
  • Βήμα 2 Σε ένα μικρό ή μέτριο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα κατσαρόλι που ζεσταίνουμε το γάλα) ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνω σε δόσεις, κουταλιές από το χυλό στο καυτό λάδι. Κάθε κουταλιά απλώνει ελαφρώς, σαν μια μικρή και λίγο πλατιά τηγανίτα. Κάθε φορά ρίχνω 6 – 8 κουταλιές και τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζω κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζω για 2 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 3 Αραδιάζω τις ζεστές τηγανίτες σε μια πιατέλα και περιχύνω με το σιρόπι βύσσινο.
  • Βήμα 4 Εναλλακτικά, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.