Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 10 min
           
: 1 hr

Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, μαγειρευτό ή σχάρας, καθώς και πικάντικα κεμπάπ. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό.

Υλικά
  • 1 μέτριο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό, με τη φλούδα του, καλά πλυμένο
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, αγελαδινό ή πρόβειο
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδο (ή όσο θέλουμε), τριμμένες στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • περίπου 100 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή, για να μην μαυρίσουν
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Τρίβω το αγγούρι στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, το στύβω καλά με τα χέρια και το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Σκεπάζω το μπολ και αφήνω το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών του. Το σερβίρω κρύο.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]