Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τερίνα με συκωτάκια πουλερικών και βερίκοκα

Τερίνα με συκωτάκια πουλερικών και βερίκοκα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1 ώρα + 30΄ 6-8 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στο Ξυλόκαστρο.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 κιλό περίπου συκωτάκια πουλερικών
  • 500 γρ. λουκάνικα χοιρινά και μοσχαρίσια  –προσοχή ,όχι πολύ λιπαρά-
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 10 ξερά βερίκοκα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια καβουρντισμένα
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στη μηχανή του κιμά ρίχνω τα συκωτάκια, τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα κιμαδοποιώ όλα μαζί. Ενυδατώνω τα βερίκοκα στο κονιάκ. Αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα, τα ψιλοκόβω και προσθέτω το εσωτερικό στο κιμά που έχω ετοιμάσει. Καρυκεύω, προσθέτω το αυγό, την κέτσαπ και το ελαιόλαδο. Στραγγίζω τα βερίκοκα και τα κόβω σε δυο ίσα μέρη. Ρίχνω και το κονιάκ στο μίγμα με το κιμά.
Παίρνω μια πορσελάνινη φόρμα για τερίνα και τη στρώνω με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Στρώνω μέσα το 1/3 από τη γέμιση, απλώνω τα φουντούκια. Συνεχίζω με το δεύτερο 1/3 του μίγματος. Στρώνω τα βερίκοκα. Τελειώνω με το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήνω την τερίνα σε μπεν μαρί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.