20΄ | 1 ώρα + 30΄ | 6-8 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στο Ξυλόκαστρο. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Στη μηχανή του κιμά ρίχνω τα συκωτάκια, τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα κιμαδοποιώ όλα μαζί. Ενυδατώνω τα βερίκοκα στο κονιάκ. Αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα, τα ψιλοκόβω και προσθέτω το εσωτερικό στο κιμά που έχω ετοιμάσει. Καρυκεύω, προσθέτω το αυγό, την κέτσαπ και το ελαιόλαδο. Στραγγίζω τα βερίκοκα και τα κόβω σε δυο ίσα μέρη. Ρίχνω και το κονιάκ στο μίγμα με το κιμά. Παίρνω μια πορσελάνινη φόρμα για τερίνα και τη στρώνω με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Στρώνω μέσα το 1/3 από τη γέμιση, απλώνω τα φουντούκια. Συνεχίζω με το δεύτερο 1/3 του μίγματος. Στρώνω τα βερίκοκα. Τελειώνω με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνω την τερίνα σε μπεν μαρί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. |