προορισμός…γεύση!

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας τάσης που υπαγορεύει τη στροφή στα local spirits και της αξιοποίησής τους στo bar, τα premium ελληνικά αποστάγματα Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και η M DRY Mastiha πρωταγωνίστησαν και φέτος στο 10ο Athens Bar Show που διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι!
Το Athens Bar Show αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες εκθέσεις του είδους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με συμμετοχή διάσημων bartenders επαγγελματιών του bar.
Η συμμετοχή του ‘The Local Spirit Project’, κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με τον πρωτότυπο σχεδιασμό του περιπτέρου όσο και με τα δροσιστικά και ευφάνταστα cocktails που προσέφερε, έχοντας ως βάση τα premium ελληνικά αποστάγματά: Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha.
Η δυναμική και επιτυχημένη παρουσία των premium αυτών αποσταγμάτων έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση που βρίσκουν τα ελληνικά αποστάγματα στο bar, ακολουθώντας την διεθνή τάση του localisation. Η εντοπιότητα, αποτελεί μια παγκόσμια συνεχώς αναπτυσσόμενη τάση τόσο στη γαστρονομία όσο και στο bartending, τοπικά αποστάγματα και συστατικά αξιοποιούνται όλο και περισσότερο από όλα τα μοντέρνα bars ανά τον κόσμο για τη δημιουργία cocktails.
Το ‘The Local Spirit Project’ είναι η ελληνική απάντηση σε αυτή την τάση. Μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την υψηλή ποιότητα και τα μυστικά των ελληνικών αποσταγμάτων με τα τρία premium αποστάγματα. Τρία αποστάγματα που γίνονται αφορμή για τη δημιουργία εξαιρετικών, ευφάνταστων cocktails με ελληνικό χαρακτήρα.
Και φέτος, έδωσε το παρόν στο περίπτερο του ‘The Local Spirit Project’ Ο Διονύσης Πολάτος (Ipitou The Bar), πραγματοποιώντας masterclasses με θέμα τα Local Spirits, με στόχο την προώθησή τους στο bartending κοινό. Παράλληλα, σε όσους παρακολούθησαν τα σεμινάρια δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν πρωτότυπα cocktails με τα τρία premium αποστάγματα.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα bars στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας όπου μπορείτε να γευτείτε τα signature cocktails του ‘The Local Spirit Project’: Α for Athens, Bartesera, The Gin Joint, IPITOU The Bar,  Odori Vermuteria di Atene, Pairi Daeza, Senios καθώς και το Meerkat Cocktail Safari στο Κουκάκι.
https://www.facebook.com/localspiritproject/
https://www.instagram.com/localspiritproject/

Λίγα λόγια για  το Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι, το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και την M DRY Mastiha:
Το Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι είναι το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ποικιλίας. Τα στέμφυλα του Μοσχάτου υπογράφουν με το μοναδικό άρωμά τους το απόσταγμα, ενώ η πολλαπλή επαναπόσταξη σε χάλκινους άμβυκες τελειοποιεί το τελικό προϊόν, χαρίζοντάς του άριστη ποιότητα.  Ένα απόσταγμα-διαμάντι, χωρίς γλυκάνισο, με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, του οποίου η ιδιαίτερη ταυτότητα αναδεικνύεται σε κάθε γουλιά.
Το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό, που είναι λάτρεις της αυθεντικής απόλαυσης, αλλά ταυτόχρονα  αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ποιότητα. Ως η «καρδιά» του Ούζου Πλωμαρίου, το Άδολο διατηρεί το όνομα, την ποιότητα, την παράδοση και την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, όπου μέσα από την αργή διαδικασία απόσταξης σε χειροποίητο σφυρηλατημένο στο χέρι άμβυκα του 1911, αναδεικνύει ισχυρά χαρακτηριστικά, που ουσιαστικά επαναπροσδιορίζουν και αναβαθμίζουν τη γευστική εμπειρία του ούζου.
Η M DRY Mastiha, είναι το πρώτο Premium ποτό Μαστίχας που δεν είναι λικέρ. Με το motto «less sugar, unique taste», με το πλούσιο άρωμα της αυθεντικής Μαστίχας Χίου και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η M DRY Mastiha αποτελεί ένα από τα πιο hot trends της εποχής. Ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των bartenders, με απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών για τη δημιουργία ξεχωριστών cocktails, με φινέτσα, κοσμοπολίτικο αέρα και άρωμα Μεσογείου, η Μ DRY Mastiha έχει κατακτήσει τη μπάρα, αλλά και τις καρδιές μας.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση