Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

: 6
: 30 min
: 45 min

Η κρέμα μπουγάτσας είναι από τις αγαπημένες μου την οποία φτιάχνω και για τάρτες ή και ποτηράτα γλυκά. Αν θέλετε μπορείτε να την αρωματίσετε με λίγη μαστίχα, με λίγο λικέρ τριαντάφυλλο ή λικέρ αμύγδαλο.

Υλικά
  • Για τις βάσεις
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • Για την επιφάνεια
  • 200 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο, ή άλλη της αρεσκείας σας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα μπουγάτσας: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το ξύσμα λεμονιού,τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη πρέζα αλατιού. Όταν το μίγμα ζεσταθεί αρκετά προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει η κρέμα τραβάω το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το μίγμα των αυγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Το σκεπάζω με διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αρκεί να ενωθούν όλα μαζί. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο. Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 12 εκ., 6-8 δίσκους τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι. Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά.
  • Βήμα 5 Βγάζω τις τάρτες από το φούρνο και τις γεμίζω με την κρέμα μπουγάτσας. Σκορπίζω την μαρμελάδα και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία υπέροχα γευστική πρόταση με τεράστια αντιοξειδωτική αξία! To καλαμπόκι παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.