Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

: 6
: 20 min
: 35 min
           
: 20 min

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

Υλικά
  • Για τις τάρτες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γρ. αγελαδινό βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για τις ταρτιέρες
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού, για το άλειμμα
  • Για την κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 ml γάλα
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • Για την επιφάνεια
  • 3 βανίλιες
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις βάσεις: Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο και την ζάχαρη άχνη. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω τους κρόκους, τη βανίλια και 2 κουταλιές παγωμένο νερό. Βάζω τα στεγνά υλικά και το παγωμένο βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τα υγρά υλικά και αφήνω να δουλευτεί το μείγμα μέχρι να γίνει μια ενιαία απαλή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω λίγες σταγόνες επιπλέον νερό. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 6 ταρτιέρες διαμέτρου 12 εκ. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Κόβω 6 δίσκους διαμέτρου 14-15 εκ., και τους μεταφέρω στις βουτυρωμένες ταρτιέρες. Στρώνω σε κάθε ταρτιέρα ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φασόλια ή ρύζι. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω τις ταρτιέρες από το φούρνο, αφαιρώ τα φασόλια και τα αντικολλητικά χαρτί και αλείφω τις τάρτες με το χτυπημένο ασπράδι. Επαναφέρω στο φούρνο και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις ταρτιέρες από το φούρνο και τις αφήνω στην άκρη. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη. Προσθέτω σε αργή ροή το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω. Μοιράζω την κρέμα στις ταρτιέρες.
  • Βήμα 4 Πλένω τις βανίλιες τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το κουκούτσι. Μισοβυθίζω από ½ κομμάτι φρούτου μέσα στην κρέμα και πασπαλίζω με φιστίκια και αμύγδαλα. Επαναφέρω τις τάρτες στο φούρνο και ψήνω για 35 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τις τάρτες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Related Posts

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

Γρήγορη και πεντανόστιμη galette με ζουμερές βανίλιες, βουτυράτο, τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, γιαρμάδες…