Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, KOTOΠΟΥΛΟ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, KOTOΠΟΥΛΟ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, KOTOΠΟΥΛΟ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

: 8-10
: 15 min
: 40 min

Τάρτα που μπορεί να σερβιριστεί και σαν κύριο πιάτο. Χορταστική και πεντανόστιμη!

Υλικά
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κλων. σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 6 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κοτόπουλο και σοτάρω για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνω και το αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα. Αφήνω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το κρεμμύδι και το σέλερι, αλατίζω και σοτάρω για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτω τις φρέσκες ντομάτες και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσουν. Αδειάζω τα λαχανικά στο μπολ με το κοτόπουλο και προσθέτω τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο περίπου 22×33 εκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ξερή. Αλείφω το πρώτο φύλλο κρούστας με βούτυρο και το στρώνω στο ταψί γυρίζοντας τις άκρες του προς το ταψί ώστε να καλύπτει ακριβώς τη βάση. Στρώνω ακόμα ένα φύλλο με τον ίδιο τρόπο, το βουτυρώνω και ραντίζω με ½ κουτάλα από το μείγμα της κρέμας. Στρώνω ακόμα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο και ραντίζω και πάλι με λίγο από το μείγμα της κρέμας. Στρώνω ακόμη 2 φύλλα βουτυρωμένα χωρίς να τα τσαλακώσω αλλά τα αφήνω να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζω την γέμιση, πασπαλίζω με τη μοτσαρέλα και αδειάζω την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνω την τάρτα να σταθεί για 5 λεπτά, κόβω και σερβίρω.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]