Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ-ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΑΡΤΑ-ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΑΡΤΑ-ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΥΡΤΙΛΑ

: 6
: 20 min
: 30 min
           
: 2 hr 30 min

Μια ιδιαίτερη τάρτα με πλεχτή ζύμη μπριός αλλά και καραμελωμένα μύρτιλα. Είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε!

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 85 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 240 ml γάλα, χλιαρό
  • 5 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • Για τα μύρτιλα
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. μύρτιλα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Σε στον κάδο της κουζινομηχανής βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό, τα ασπράδια, το μέλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Ρίχνω τη μαγιά στο μπολ με το χλιαρό γάλα, ανακατεύω και το αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά. Αδειάζω το μείγμα στον κάδο με τα υλικά και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζω με πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, αδειάζω τη ζύμη και ζυμώνω ελαφρά. Τη μεταφέρω στο μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 3 Για τα μύρτιλα: Βάζω τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτω τα μύρτιλα και βράζω μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 4 Για την τάρτα: Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και τα ανοίγω με τον πλάστη σε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα.
  • Βήμα 5 Μοιράζω το μείγμα με τα μύρτιλα στα δύο φύλλα και τα απλώνω να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Τυλίγω τα παραλληλόγραμμα σε 2 μακριά μπαστούνια και με ένα μαχαίρι, κόβω κατά μήκος στη μέση.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Tοποθετώ τα 4 κομμάτια σταυρωτά, σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πλέκω τα κομμάτια μεταξύ τους δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Αλείφω με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω για 30 λεπτά.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe