Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 8-10
: 25 min
: 45 min

Ζουμερή και χορταστική τάρτα με λαχανικά και αφράτη κρέμα. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε branch αλλά και σαν κυρίως πιάτο, συνοδεύοντάς την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • Βλ. τη συνταγή ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
  • Για τη γέμιση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα, αλατίζω και σοτάρω για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτω περίπου 150 γρ. από το κασέρι, τον άνιθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C. Bγάζω τη γιαουρτένια ζύμη τάρτας από το ψυγείο και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγω επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-26 εκ., και καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω τη ζύμη για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση, πασπαλίζω με το υπόλοιπο κασέρι και σκορπίζω τα κομμένα ντοματίνια. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Βήμα 5 Αφήνω την τάρτα να κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe