Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 8-10
: 25 min
: 45 min

Ζουμερή και χορταστική τάρτα με λαχανικά και αφράτη κρέμα. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε branch αλλά και σαν κυρίως πιάτο, συνοδεύοντάς την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • Βλ. τη συνταγή ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
  • Για τη γέμιση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα, αλατίζω και σοτάρω για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτω περίπου 150 γρ. από το κασέρι, τον άνιθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C. Bγάζω τη γιαουρτένια ζύμη τάρτας από το ψυγείο και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγω επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-26 εκ., και καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω τη ζύμη για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση, πασπαλίζω με το υπόλοιπο κασέρι και σκορπίζω τα κομμένα ντοματίνια. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Βήμα 5 Αφήνω την τάρτα να κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

15´ – 4 – 6 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 200-300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι 200 γρ. κολοκύθα, ωμή, τριμμένη ½ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερι αποξηραμένα Για τη βινεγκρέτ 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με […]