Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΤΑΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΤΑΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.

Υλικά
  • 400 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 φύλλο σφολιάτας ZYMH ΨΑΧΝΩΝ
  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • Βούτυρο LURPAK για επάλειψη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη ταρτιέρα 12×30 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Bγάζω το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στην ταρτιέρα και την στρώνω για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση σφολιάτα περισσεύει και καλύπτω τα κενά που υπάρχουν στις άκρες της ταρτιέρας.
  • Βήμα 2 Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει, σκεπάζω με ένα αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φακές ή ρύζι. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει. Σε ένα μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος και την λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Εφαρμόζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στύβω καλά τη ζελατίνη, την ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω την κρέμα στην ψημένη και κρυωμένη τάρτα και στολίζω με τα φρέσκα σμέουρα.

Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.



Subscribe