Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Οι βανίλιες μοιάζουν με τα δαμάσκηνα αν και είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος. Έχουν όμως εξαιρετικό άρωμα, περισσότερη γλύκα και έντονη γεύση. Θα τις βρείτε στις λαϊκές αγορές σε διαφορετικές ποικιλίες και μεγέθη. Διαλέξτε όποια σας αρέσει περισσότερο.

Υλικά
  • 10-12 ώριμες βανίλιες
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 90 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για τη φόρμα
  • Αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τις βανίλιες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε φετάκια χωρίς να τις καθαρίσω. Βουτυρώνω πολύ καλά μια βαθιά ταρτιέρα 22×22 εκ. (αν έχετε στρογγυλή με αποσπώμενη βάση μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το ξεφορμάρετε ακόμη πιο εύκολα). Στρώνω την βάση με αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω καλά.
  • Βήμα 2 Πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη και ραντίζω με βανίλια. Στρώνω τις φέτες βανίλιας με τέτοιο τρόπο ώστε η μία να μισοσκεπάζει την άλλη και αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Βάζω το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτω σταδιακά ένα ένα τα αυγά και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα επάνω στις στρωμένες βανίλιες και ισιώνω με ένα κουτάλι για να είναι παντού ισόπαχο. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Βήμα 5 Αποσύρω την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.



Subscribe