Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

: 12 ταρτάκια
: 30 min
: 30 min

Σερβίρονται σαν πρώτο πιάτο ή ακόμα και σαν κύριο που θα συνοδέψουμε με σαλάτα εποχής. Αν θέλουμε φτιάχνουμε μία μεγαλύτερη τάρτα που θα ψήσουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι (ή ταρτιέρα), με διάμετρο 26 εκ.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού κυβάκια από βούτυρο αγελαδινό, παγωμένα
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • Για τη γέμιση
  • 1 αυγό, καλά χτυπημένο με ½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γλυκιά γραβιέρα ή μετσοβόνε ή απαλό κασέρι ή ένταμ ή γκούντα, χοντροτριμμένη
  • 4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι (ή ξερό, τριμμένο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτω τα κυβάκια του βουτύρου και τα τρίβω γρήγορα στο αλεύρι με τα δάχτυλά μου, μέχρι να ετοιμάσω μια ψιχουλιαστή ζύμη.
  • Βήμα 2 Προσθέτω σταδιακά το νερό και συνεχίζω να δουλεύω το ψιχουλιαστό μείγμα με τα χέρια για 1 – 2 λεπτά το πολύ, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και λεία ζύμη, χωρίς να το παρακάνω, γιατί θα ζεσταθεί από τη θερμοκρασία των χεριών μου και θα κολλάει.
  • Βήμα 3 Τη μεταφέρω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγω σε μεγάλο λεπτό φύλλο πάχους έως 1/2 εκ. το πολύ. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ (ή με το στόμιο ενός ποτηριού ή φλιτζανιού) κόβουμε 12 δισκάκια ζύμης. Αν η ζύμη δεν φτάνει για τόσα, ζυμώνω πάλι τα περισσεύματά της και την ανοίγω ξανά, κόβοντας στη συνέχεια 1 – 2 δισκάκια ακόμα μέχρι να φτιάξω όσα χρειάζομαι.
  • Βήμα 4 Αν έχω ατομικά φορμάκια για ταρτάκια τα λαδώνω ελαφρώς και στρώνω εκεί τα δισκάκια ζύμης.
  • Βήμα 5 Αν δεν έχω φορμάκια, ανασηκώνω ελαφρώς τα δισκάκια γύρω-γύρω σαν στεφάνι, ώστε να συγκρατηθεί η γέμιση στο εσωτερικό. Τα αραδιάζω στο μεγάλο ταψί του φούρνου το οποίο έχω στρώσει με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 7 Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζω το μείγμα αυγού-γιαουρτιού και προσθέτω το τριμμένο τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Μοιράζω κουταλιές από το μείγμα στα δισκάκια ζύμης και τα πασπαλίζω με λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
  • Βήμα 8 Ψήνω τα ταρτάκια για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση, να αποκτήσει με λεπτή και γυαλιστερή χρυσαφένια κρούστα, και να ροδίσει η ζύμη. Τα σερβίρω χλιαρά.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]



Subscribe