Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΑ

: 6-8
: 40 min
: 30 min
           
: 30 min

Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες μήλου. Λίγη προσπάθεια και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 6-7 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
  • Για την γέμιση
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 2 κουτάκια βανίλια
  • Για τα τριανταφυλλάκια και το σερβίρισμα
  • 2 μεγάλα μήλα κόκκινα (ή περισσότερα αν θέλω να καλύψω όλη την επιφάνεια της τάρτας)
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. μαρμελάδα μήλου
  • άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη και τη γέμιση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι και τους κύβους βουτύρου. Τρίβω με τα χέρια μου τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτω την ζάχαρη ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο το κρύο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Καλύπτω με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ.
  • Βήμα 5 Αλείφω με λίγο βούτυρο μια ταρτιέρα 20 εκ. ή μικρά ταρτάκια και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης.
  • Βήμα 6 Κόβω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το στρώνω επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω με φασόλια και ψήνω την τάρτα για 15 λεπτά.
  • Βήμα 7 Αφαιρώ το χαρτί με τα φασόλια και συνεχίζω το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 8 Γεμίζω την τάρτα με την κρέμα και συνεχίζω το ψήσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 9 Για τα τριανταφυλλάκια και το σερβίρισμα: Γεμίζω ένα μεγάλο μπολ με νερό και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Πλένω καλά τα μήλα τα κόβω στη μέση και αφαιρώ το κοτσάνι και τους πυρήνες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το μαντολίνο κόβω σε λεπτά φετάκια. Ρίχνω τα φετάκια στο μπολ με το νερολέμονο και βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ελέγχω αν έχουν μαλακώσει και έγιναν ελαστικές ώστε να διπλώνονται εύκολα.
  • Βήμα 10 Σε μια επίπεδη επιφάνεια στρώνω 6 φετάκια μήλου σε σειρά, φροντίζοντας το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο. Με προσοχή, τυλίγω όλα μαζί τα φετάκια σε ρολό. Με τα δάχτυλά μου, «ανοίγω» λίγο τις φέτες για να θυμίζει με τριαντάφυλλο και τοποθετώ το ρολάκι στην τάρτα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κάνω όσα περισσότερα μπορώ.
  • Βήμα 11 Απλώνω τη μαρμελάδα επάνω στην κρέμα και την στρώνω με ένα κουτάλι. Τοποθετώ τα τριανταφυλλάκια και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
  • Βήμα 12 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]